Istotnie DICOMAN 10 spróbuj a może polubisz

Zwykle nie pisze się o DICOMAN 10. I to nie powinno nikogo zdziwić, bo są ciekawsze informacje. Jednakże my uczynimy wyjątek od owej zasady i opiszemy ów chyba interesujący temat.
Układ pokarmowy to tzw. układ połączonych funkcjonalnie narządów służących do przekazywania organizmowi właściwej ilości H2O i substancji odżywczych.
  Skład Glukomannan, guma guar, dekstroza, odwodniony sok z grejpfruta, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat grejpfrutowy, substancja przeciwzbrylajaca: dwutlenek krzemu, substancja słodzaca: aspartam.Produkt zawiera aspartam, źródło fenyloalaniny, nie może zatem być spożywany poprzez osoby chore na fenyloketonurię.   Dawkowanie W przypadku zaparć stosować 2 razy dziennie po 1 saszetce, godzine przed posilkiem. W celu poprawy pracy jelit i rownowagi mikrofory jelitowej należy stosować 1 saszetkę dziennie. Saszetke należy rozerwać i rozpuścić jej zawartość w szklance letniej wody/soku i wypić od razu, popijajac drugą szklanką wody/soku.  Opis Błonnik GNN (glucomannan) zawarty w preparacie Dicoman może być błonnikiem roślinnym otrzymywanym z bulw japońskiej rośliny Konjac-mannan. Liczne badania kliniczne potwierdzaja korzystne działanie błonnika GNN u dorosłych z zaparciami i ze związanymi z nimi bólami brzucha. Dicoman poprawia pracę jelit i obniża ryzyko zaparć na 4 sposoby poprzez:obecność włókien blonnika roślinnego GNN w treści pokarmowej, co poprawia pracę jelit i tym samym skraca czas zalegania pokarmu,zwiększenie namnażania bakterii probiotycznych Lactobacillus i Bifidobacterium, które korzystnie wpływają na równowagę mikrofory jelitowej,wiązanie wody i powstanie objętościowego żelu, co powoduje zmiękczenie mas kałowych i ułatwienie ich wydalenia,wytworzenie warstwy pokrywającej powierzchnię jelita, która poprawia stan nabłonka jelitowego.Stosowanie preparatu Dicomanreguluje częstość wyprożnień,poprawia konsystencję stolca,zmniejsza czestość występowania bólów brzucha związanych z zaparciami. System pokarmowy składa się z rozmaitych części skladowej : jelit, wątroby, żołądka, i trzustki, które wlaściwie odgrywają swoją rolę. Gastrolog odpowie m.in. na takie pytania: jakie objawy powinny świadczyć o chorobie wrzodowej, czy może nie leczone wrzody powinny być groźne dla naszego życia, na czym polega refluks żoładkowo-przełykowy, jakie produkty najbardziej szkodzą żołądkowi i czy może nieświeży oddech może być związany z chorobami żoładka. Skoro bóle żołądka coraz dużo częściej dają o sobie znać, stają się ostrzejsze i towarzyszą im nudności, biegunka, ogólne osłabienie, należy koniecznie zgłosić sie do lekarza. Dolegliwości żołądkowe bywają często bagatelizowane – bo to również przecież normalne, że skoro po trudnym dniu w pracy, tłustym posiłku i paczce wypalonych papierosow można dostać niestrawności.
System pokarmowy spelnia ważną funkcję w organiźmie człowieka. Bez niego brakowałoby pokarmu. Trzustka to także gruczoł przyłaczony do ukladu trawiennego, produkuje bogaty w enzymy sok, który rozkłada składniki pokarmowe. Stanowi też pewna cześć układu hormonalnego, produkuje ważny hormon – insuline i glikogen. Trzustka może być wydlużonym, stożkowatym narządem umieszczonym poziomo w górnej części składowej jamy brzusznej. Jej największa pewna część nosi nazwę głowy i otoczona może być dwunastnicą.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s