Nowość czy też nie nowinka – ACCUCHEK MULTICLIX napiszmy co o nim myślimy

Czasami nie pisze się o ACCUCHEK MULTICLIX. I to nie musi dziwić, bo są sympatyczniejsze tematy. Ale my uczynimy odstępstwo od tej reguły i opiszemy ów chyba ciekawy temat.
Układ pokarmowy to tzw. układ połączonych funkcjonalnie organów służących zapewnieniu dostarczania ustrojowi odpowiedniej ilości tlenku wodoru i składników pokarmowych.
  Sklad Łupiny babki jajowatej.   Dawkowanie Jednorazowo – 1 łyżkę albo saszetkę rozpuścić w 100 ml płynu /sok, jogurt/ i wypic, popijając dodatkowo szklanką plynu.Dziennie – do 4 razy dziennie – sugerowane 3 dawki.Zaleca sie rozpoczynanie kuracji od mniejszych dawek dziennych /mogą wystąpić wzdęcia/.Preparat zawsze należy rozpuścić w płynie i dodatkowo popić /200 ml/. Nie przyjmować w formie bezpośredniej.Nie stosować w przypadku niedrożności jelit.  Wskazania Obniżona perystaltyka jelit, zaparcia, zespół jelita drażliwego, uchyłkowatość jelita, skutecznia dieta odchudzająca, skutecznia dieta oczyszczajaca, niedobór blonnika, stany zapalne jelit /osłona/, wspomagająco w nadkwasocie i hemoroidach.   Opis JELITON:100% naturalny preparat – żadnych reakcji ubocznych i uzależnieniaBez substancji konserwujących i dodatkow – bezpieczny w codziennym stosowaniuNie zawiera cukru – bezpieczny dla diabetykówWytwarza śluz – nie drażni jelitPobudza jelita do pracy, ale nie powoduje biegunkiDzienna dawka zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na błonnik1 lyżka albo saszetka Jeliton-u to także 5g błonnika  System pokarmowy składa się z różnorodnych części skladowej : jelit, wątroby, żołądka, i trzustki, ktore odpowiednio odgrywają rolę. Przyjrzyj sie swoim nawykom żywieniowym. Może warto coś tam w nich zmienić – zamiast pieczonego kurczaka wybierz gotowanego. Zamiast frytek w ramach przekaski zjedz jabłko, sałatkę, pieczywo chrupkie. Jedz w miare regularnie i zdrowo, pamiętając jednocześnie, aby ostatni posiłek spożyć ok. 3 godzin przed pójściem spać. Sprobuj ograniczyć również kawę. Skoro nie potrafisz bez niej żyć – postaraj się wypijać nie więcej niż 2-3 filiżanki dziennie. Ruszaj się – nie musisz wyciskać siódmych potów w klubie fitness. Zadbaj o to, by każdego dnia znaleźć godzinę na przyklad na spacer, lekką przejażdżke rowerową, basen, gimnastykę. Sport poprawia perystaltyke jelit, usprawnia procesy trawienne, pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała. Pożywienie, rozdrobnione w jamie ustnej, trafia do żołądka poprzez przełyk zakończony odźwiernikiem – szczelną, muskularną bramką, która chroni przełyk przed ostrym kwasem i sokami wytwarzanymi w żoładku.
System pokarmowy wypełnia ważną rolę w organiźmie. Bez niego zabrakłoby pokarmu. Żołądek ma kształt workowaty, z przełykiem łaczy się za pomocą wpustu żołądka (cardia ventriculi), a z dwunastnica łączy jego odźwiernik (pylorus ventriculi), otwor otoczony silną mięśniówką okrężna, która rozszerza się i zwęża w zależności od różnicy pH pomiędzy środowiskami. Bocznie od części składowej wpustowej widoczne może być dno żołądka przechodzące w trzon. Obie te części składowej obejmuja lukowate dwie krzywizny: lewa większa i prawa mniejsza, będąca jakoby przedlużeniem ściany przełyku. Trzon żołądka ustawiony może być bardziej pionowo, podczas kiedy następująca po nim pewna część odźwiernikowa przebiega raczej poziomo. Otwór końcowy żołądka stanowi odźwiernik przechodzący w dwunastnice. Podział anatomiczny żołądka na trzon i pewna część odźwiernikową odpowiada jego czynnościom: trzon magazynuje pokarm i częściowo trawi, a pewna cześć odźwiernikowa przesuwa jego do dwunastnicy. Błona śluzowa żołądka tworzy liczne, wysokie faldy o przebiegu podlużnym. Znajdują się w niej liczne gruczoły żołądkowe, wytwarzające m.in. kwas solny (gruczoły dna) i podpuszczkę (tylko u niemowlaków) i pepsynę.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s