Tak LACTON FORTE o tym należy rozmawiać

Najczęściej tylko czasem pisze się na temat LACTON FORTE zatem w naszym odczuciu należy to zmienić. Poniżej trochę najistotniejszych danych o tym produkcie, wyrażamy opinię, że będą wartościowe.
Układ pokarmowy to układ połączonych funkcjonalnie narządów służących do dostarczania ustrojowi właściwej ilości wody i substancji pokarmowych.
  Skład
Liofilizowana kultura drożdżowa szczepu Saccharomyces boulardii MTCC 5375, inulina, żelatyna (składnik kapsułki), stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylajaca), kwas L-askorbinowy (przeciwutleniacz), dwutlenek tytanu (barwnik).
  Ostrzeżenie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na któryś ze składników preparatu. Nie należy stosować wspolnie z lekami przeciwgrzybiczymi. Kobiety w ciaży i karmiące piersią powinny stosować preparat po konsultacji z lekarzem. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
  Przechowywanie
Preparat należy przechowywać w temperaturze pokojowej (15 – 25 °C), w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przy dluższym okresie przechowywania preparat zaleca sie przechowywać w chłodnym miejscu.
  Dawkowanie
1-2 kapsulki dziennie podczas albo po posilku.
  Opis
LACTON FORTE może być unikalnym suplementem diety przeznaczonym zarowno dla dorosłych jak i dzieci. Zapewnia kompleksową ochronę przewodu pokarmowego przed biegunkami wywołanymi antybiotykami, nieprzyjaznymi bakteriami, nieodpowiednią dietą. Reguluje ilość wypróżnień, działając korzystnie na perystaltykę jelit. LACTON FORTE poprzez odpowiednio dobrany gatunek drożdży Saccharomyces boulardii działa korzystnie na utrzymanie prawidłowej mikroflory ukladu pokarmowego. Szczegolnie aktywnie chroni komórki nabłonkowe jelita przed nieprzyjaznymi bakteriami np. powodującymi biegunki. Dodatkowo zawarty w preparacie prebiotyk – inulina działa osłonowo wzmacniając korzystne działanie Sacchromyces boulardii na przewód pokarmowy.
System pokarmowy składa sie z zróżnicowanych części skladowej : jelit, wątroby, żołądka, i trzustki, które należycie spełniają rolę. Refluks żołądkowo-przełykowy to również zarzucanie treści żołądkowej do przełyku. Treść żołądka ma kwaśny charakter, uszkadza błonę śluzową przełyku i w konsekwencji powoduje tzw. refluksowe zapalenie przelyku.Podstawowym objawem tego schorzenia może być pieczenie, ból zamostkowy, może występować ulewanie treści żoładkowej albo zwracanie pokarmow, odbijanie, uczucie zgagi. Nieleczenie dolegliwości grozi powiklaniami, bo przełyk nie może być przygotowany do obecności treści żoładkowych, czyli kwasu, enzymów, żółci, nie ma również bariery ochronnej, i dlatego po długotrwałym narażeniu na cofajace się treści żołądkowe dochodzi do jego uszkodzenia w postaci nadżerek, owrzodzeń, może dochodzić do krwawień z przełyku, a także powstawania nowotworow. Jak widać, nieleczona dolegliwość nie jedynie zmniejsza komfort życia, ale też może mieć poważne konsekwencje.
System pokarmowy spełnia ważna funkcję w ustroju. Bez niego brakowaloby energii. Jelito grube stanowi końcową pewna część układu pokarmowego, w tym miejscu gromadzą się tymczasowo nie wchłonięte składniki pokarmowe, przygotowywane do wydalenia. Jelito grube o długości 1,5 – 1,8m dzieli się na trzy odcinki: jelito ślepe, umieszczone w dolnej, prawej części składowej jamy brzusznej, do którego uchodzi jelito cienkie; okrężnicę, najszerszy odcinek, umieszczony też wewnątrz jamy brzusznej, dzielacy się na cztery mniejsze odcinki: okrężnicę wstępującą, poprzeczną, zstępujaca i esowatą i odbytnicę, która uchodzi do odbytu.

Reklamy

One thought on “Tak LACTON FORTE o tym należy rozmawiać

  1. Moja koleżanka wypróbowała Lacton ale nie bardzo wiem czy na sobie bezpośrednio czy dała narzeczonemu ;-). Nie ważne. O czymś innym chcę teraz powiedzieć. Moim zdaniem, a tak naprawdę jej nie jest to to takie znowu złe, ale każdy powinien na swoje ryzyko popróbować.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s