Naprawdę HEEL LEPTANDRA -to produkt, który warto wypróbować – OK? czy nie?

Konsumenci szukają opinii o HEEL LEPTANDRA. I to nie powinno nikogo zdziwić, bo gdy trzeba kupić produkt, to warto poznać opinie innych konsumentów. Tymczasem opinie te bywają bardzo odmienne. Niektórzy chwalą HEEL LEPTANDRA a inni wręcz przeciwnie. Może komentarze pod tym artykułem ułatwią wam uzyskać swoje zdanie. Jakże często to zdanie innych konsumentów decyduje o tym czy kupujemy czy nie. Zapraszamy do komentowania.
Układ pokarmowy to system połączonych ze sobą organów służących zapewnieniu przekazywania właściwej ilości H2O i substancji odżywczych.
  Skład

Zhydrolizowana skrobia kukurydziana, OLEJE ROŚLINNE (wysokooleinowy olej slonecznikowy, olej sojowy, olej canola), kazeinian wapnia (białko mleka), sacharoza, SKŁADNIKI MINERALNE (cytrynian sodu, cytrynian potasu, weglan wapnia, chlorek magnezu, wodorofosforan potasu, chlorek sodu, chlorek potasu, dwuwodorofosforan sodu, siarczan cynku, siarczan żelaza, siarczan manganu, siarczan miedzi, chlorek chromu, molibdenian sodu, jodek potasu, selenian sodu), proszek kakaowy (soja), izolowane bialko sojowe, fruktooligosacharydy (FOS), inulina, izolowane białko mleka, substancja smakowo zapachowa, WITAMINY (chlorek choliny, askorbinian sodu, witamina E, przeciwutleniacz palmitynian askorbylu (E304), przeciwutleniacz mieszanina tokoferoli (E306), octan witaminy A, niacynamid, d-pantotenian wapnia, biotyna, witamina D3, cyjanokobalamina, chlorowodorek pirydoksyny, chlorowodorek tiaminy, kwas foliowy, ryboflawina, filochinon, ß-karoten). Może zawierać fosforan wapnia, siarczan magnezu.

                                                                                                                                            
Średnia zawartość                        jednostka             w 100 g            w 100 ml                % ZDS**         
                                                                                  proszku            stand. roz.*          (w 100ml  stand.
                                                                                                                                        rozcieńczenia*)      
                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                  Wartość energetyczna                    kcal (kJ)                 435 (1829)        100 (421)                      –
Białko (14,9 % energii)                   g                              16,16                  3,72                                –
Tłuszcze (29,5 % energii)              g                              14,23                  3,27                                –
W tym: MUFA                                    g                              8,80                    2,03                               
            PUFA                                      g                              3,75                    0,86                               
Węglowodany (53,6% energii)     g                              58,28                  13,40                              –
FOS/Inulina (2,0% energii)            g                              4,37                    1,01                               
Woda                                                 g                              3,50                    –                                       –
Składniki mineralne
Sod                                                     mg                          356                     82                                   –
Potas                                                 mg                          813                     187                                 9
Chlorki                                               mg                          559                     129                                 16
Wapń                                                 mg                          447                     103                                 13
Fosfor                                                mg                          239                     55                                   8
Magnez                                              mg                          74,3                    17,1                                5
Żelazo                                                mg                          3,15                    0,72                                5
Cynk                                                   mg                          4,78                    1,10                                11
Mangan                                             mg                          1,63                    0,37                                19
Miedź                                                  µg                           407                     94                                   9
Jod                                                     µg                           65,1                    15,0                                10
Selen                                                 µg                           22,4                    5,1                                  9
Chrom                                               µg                           28,3                    6,5                                  16
Molibden                                           µg                           42,7                    9,8                                  20
Witaminy
Witamina A (octan)                          µg RE (j.m.)          457 (1525)        105 (351)                      13
Witamina A (β-karoten)                  µg RE (j.m.)          20 (203)             5 (47)                             1
Witamina D3                                     µg (j.m.)                 4,83 (193)         1,11 (44)                        22
Witamina E                                       mg α-TE (j.m.)      8,0 (12,0)           1,9 (2,8)                         16
Witamina K1                                     µg                           21,3                    4,9                                  7
Witamina C                                       mg                          54,9                    12,6                                16
Kwas foliowy                                    µg                           132                     30                                   15
Witamina B1                                     mg                          0,81                    0,19                                17
Witamina B2                                     mg                          0,81                    0,19                                14
Witamina B6                                     mg                          1,02                    0,23                                16
Witamina B12                                   µg                           1,52                    0,35                                14
Niacyna (równoważnik niacyny)    mg                          8,34                    1,92                                12
Kwas pantotenowy                          mg                          4,27                    0,98                                16
Biotyna                                               µg                           18,3                    4,2                                  8
Cholina                                              mg                          138,2                  31,8                                –
 
Osmolarność: 382 mOsm/l
 
* Standardowe rozcieńczenie – 1 litr pokarmu otrzymuje się poprzez rozpuszczenie 230 g proszku
**ZDS – zalecanego dziennego spożycia

  Sposób przygotowania
Aby przygotować 230 ml pokarmu, należy do szklanego naczynia wlać 195 ml schlodzonej, przegotowanej wody. Nastepnie, ciągle mieszając, wsypać powoli 6 miarek (miarka dołączona do opakowania) albo 53,5 g proszku Ensure. Dokladnie wymieszać aż do calkowitego rozpuszczenia proszku. 100 ml pokarmu przygotowanego zgodnie z powyższą instrukcja dostarcza około 100 kcal. Z jednego opakowania (400 g proszku) można przygotować siedem i pół porcji, każda porcja po 230 ml pokarmu. Przygotowywać przestrzegając zasad higieny.
  Sposób użycia i przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu puszki należy ją przykryć i przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, ale nie w lodówce. Po otwarciu zawartość puszki należy zużyć w ciągu 3 tygodni. Przygotowany pokarm należy spożyć natychmiast albo przechowywać w lodówce pod przykryciem, nie dlużej niż 24 godziny. Pozostalość wyrzucić.
  Ważna informacja

Dieta może być stosowana jako jedyne źródlo pożywienia albo jako uzupełnienie odżywiania naturalnego, pod kontrolą lekarza.
Preparat nie może być przeznaczony dla dzieci, jednakże lekarz może zalecić jego stosowanie.
Nie podawać pozajelitowo (dożylnie).
Nie stosować w galaktozemii.
Produkt bezglutenowy.

  Żywienie poprzez zgłębnik
Należy przestrzegać zaleceń lekarza. W czasie rozpoczynania odżywiania się poprzez zgłębnik, szybkość podawania i objetość diety zależą od stanu zdrowia pacjenta i jego indywidualnej tolerancji. Dietę należy przygotować i podawać zgodnie z zasadami higieny, by zapobiec jej zanieczyszczeniu.
  Opis
Ensure (proszek) – smak czekoladowy dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego u osób z objawami niedożywienia i u osób, u których istnieje ryzyko niedożywienia. Ensure może być kompletną, zbilansowaną dietą zawierajaca fruktooligosacharydy (FOS) i inulinę.
 

                                                                                                                        w 100 ml                       % ZDS**
Średnia zawartość                        jednostka             w 100 g             standardowego          (w 100 ml standard.
                                                                                            proszku             rozcieńczenia              *              rozcieńczenia*)
 
Wartość energetyczna                    kcal (kJ)                 435 (1829)        100 (421)                      –
Białko (14,9 % energii)                   g                              16,16                  3,72                                –
Tłuszcze (29,5 % energii)              g                              14,23                  3,27                                –
W tym: MUFA                                    g                              8,80                    2,03                               
            PUFA                                      g                              3,75                    0,86                               
Węglowodany (53,6% energii)     g                              58,28                  13,40                              –
FOS/Inulina (2,0% energii)            g                              4,37                    1,01                               
Woda                                                 g                              3,50                    –                                       –
Składniki mineralne
Sód                                                     mg                          356                     82                                   –
Potas                                                 mg                          813                     187                                 9
Chlorki                                               mg                          559                     129                                 16
Wapń                                                 mg                          447                     103                                 13
Fosfor                                                mg                          239                     55                                   8
Magnez                                              mg                          74,3                    17,1                                5
 
System pokarmowy można wypowiedzieć składa się z przeróżnych fragmentów : jelit, wątroby, żołądka, i trzustki, które wszystkie wypełniaja swoja rolę. Często pojawiają sie choroby. Przyczyny powstawania Zespołu Jelita Drażliwego nie są do końca znane. Obecnie mówi się czesto o kilku różnorodnych grupach przyczyn, które w mniejszym albo większym stopniu powinny mieć wplyw na pojawianie się typowych zaburzeń czynnościowych, określanych wspólnie, jako Zespół Jelita Drażliwego. Oprócz czynników takich jak dieta, dziedziczenie skłonności, niezdrowy sposób życia, często wymienia się stres, jako jedną z kluczowych przyczyn i czynnik wzmacniający objawy zaburzeń. Powodem dolegliwości są zaburzenia nerwowej regulacji czynności jelita grubego w następstwie przede wszystkim urazow psychicznych, stanow lekowych, depresji, czy może różnorodnych sytuacji konfliktowych.
System pokarmowy wypełnia istotną rolę w organiźmie czlowieka. Bez niego zabrakłoby nam pokarmu. Żołądek ma kształt workowaty, z przełykiem łaczy się za pomocą wpustu żoładka (cardia ventriculi), a z dwunastnicą łączy jego odźwiernik (pylorus ventriculi), otwór otoczony silną mięśniówką okrężną, ktora rozszerza się i zwęża w zależności od różnicy pH pomiędzy środowiskami. Bocznie od części składowej wpustowej widoczne może być dno żołądka przechodzace w trzon. Obie te części składowej obejmuja łukowate dwie krzywizny: lewa większa i prawa mniejsza, będaca jakoby przedlużeniem ściany przelyku. Trzon żołądka ustawiony może być bardziej pionowo, podczas kiedy następująca po nim pewna cześć odźwiernikowa przebiega raczej poziomo. Otwór końcowy żołądka stanowi odźwiernik przechodzący w dwunastnicę. Podział anatomiczny żołądka na trzon i pewna część odźwiernikową odpowiada jego czynnościom: trzon magazynuje pokarm i cześciowo trawi, a pewna cześć odźwiernikowa przesuwa jego do dwunastnicy. Błona śluzowa żołądka tworzy liczne, wysokie fałdy o przebiegu podłużnym. Znajdują się w niej liczne gruczoły żołądkowe, wytwarzajace m.in. kwas solny (gruczoły dna) i podpuszczkę (tylko u niemowlaków) i pepsyne.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s