W rzeczy samej GASTROVAL 15 – pomyśl zanim spróbujesz przyjąć do organizmu – nieprawdaż?

Zwykle tylko czasami pisze się na temat GASTROVAL 15 więc naszym zdaniem warto to zmienić. Niżej trochę najważniejszych danych na ten temat, mamy nadzieję, że będą wartościowe.
Układ pokarmowy to tzw. układ połączonych funkcjonalnie narządów mających na celu czynności przekazywania odpowiedniej ilości H2O i substancji pokarmowych.
  Skład
1 kapsułki zawiera: 75 mg EnzyBlend (enzymy otrzymane z grzyba Aspergillus), 25 mg korzenia goryczki żółtej (Gentiana lutea), 25 mg korzenia mniszka lekarskiego (Taraxacum officinale), 25mg wyciagu z suchych nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum) (80% silimaryny, 30% sylibiny) i substancje wypełniające: skrobia kukurydziana, guma arabska, stearynian magnezu.
Wartość odżywcza i energetyczna 1 kapsułki (320 mg): tłuszcz 0, węglowodany 0,2 g, białka 0,1 g; 4,945 kJ (1,165 kcal).

  Sposób użycia
Gastroval stosuje się jako suplement diety przy zaburzeniach trawienia. Dorosłym zaleca się przyjmować po 1 kapsułce dziennie podczas posilku. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki. Preparat nie może być stosowany jako substytut zrożnicowanej diety.
  Właściwości
Gastroval – to rownież oryginalny preparat zawierający naturalne enzymy i wyciągi roślinne, wykazujący działanie wspomagające trawienie. Skuteczność preparatu osiągnięto dzięki umiejętnemu dobraniu proporcji substancji aktywnych, w skład których wchodzą m.in. enzymy trawienne o szerokim spektrum działania w organizmie, zachowujące swoją aktywność w różnorodnych środowiskach przewodu pokarmowego, rozkładajace białka, tłuszcze, węglowodany i także celuloze. Ich dzialanie może być wzmocnione poprzez aktywne składniki wyciągów roślinnych, które kompleksowo wspomagają trawienie, stymuluja wydzielanie soków żołądkowych i żółci i wzmacniają ochronę komorek wątroby przed szkodliwymi czynnikami.
System pokarmowy składa się z rozmaitych elementów : jelit, wątroby, żołądka, i trzustki, które należycie odgrywają rolę. Przyjrzyj się swoim nawykom żywieniowym. Może warto coś tam w nich zmienić – zamiast pieczonego kurczaka wybierz gotowanego. Zamiast frytek w ramach przekąski zjedz jabłko, sałatkę, pieczywo chrupkie. Jedz w miarę regularnie i zdrowo, pamiętając jednocześnie, aby ostatni posiłek spożyć ok. 3 godzin przed pójściem spać. Sprobuj ograniczyć również kawe. Skoro nie potrafisz bez niej żyć – postaraj się wypijać nie więcej niż 2-3 filiżanki dziennie. Ruszaj się – nie musisz wyciskać siodmych potów w klubie fitness. Zadbaj o to, by każdego dnia znaleźć godzinę na przyklad na spacer, lekka przejażdżke rowerową, basen, gimnastyke. Sport poprawia perystaltyke jelit, usprawnia procesy trawienne, pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała. Pożywienie, rozdrobnione w jamie ustnej, trafia do żołądka poprzez przelyk zakończony odźwiernikiem – szczelną, muskularną bramką, która chroni przełyk przed ostrym kwasem i sokami wytwarzanymi w żołądku.
System pokarmowy spelnia istotną rolę w organiźmie. Bez niego zabrakłoby nam energii. Gardło to także wspólny odcinek dróg oddechowych i pokarmowych, stanowiący przedłużenie jamy ustnej i jamy nosowej, przechodzący dalej w przelyk i krtań. Gardlo zbudowane może być z mieśni poprzecznie prażkowanych pokrytych od zewnątrz tkanką łączną, a od wewnątrz błona śluzową. Gardło ciągnie sie od podstawy czaszki, aż do miejsca przejścia w przełyk, to także może być do wysokości szóstego kręgu szyjnego. Mięśnie gardła tworzą ściane tylna i ściany boczne. Na ścianach bocznych znajdują się ujścia trąbek słuchowych, otoczone wałami trąbkowymi i skupiskiem tkanki chłonnej tworzacymi migdalki trabkowe. W miejscu przejścia sklepienia gardła w ścianę tylna może być skupisko tkanki limfatycznej, migdalek gardłowy – trzeci migdał. W ścianie przedniej gardła, idąc od góry, widoczne są nozdrza tylne, łączące jame nosową z gardłem, poniżej znajduje się cieśń gardzieli, poprzez która jama ustna komunikuje się z jamą gardłowa. Najniżej znajduje się wejście do krtani.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s