Z ostatniej chwili: ACCUCHEK MULTICLIX trzeba sprawdzić

Powiedzmy, że ACCUCHEK MULTICLIX jest jednym z tych produktów nie reklamowanych ostatnio. Sprawmy tak, by opisać go na tej stronie. Ta szczególna charakterystyka nie będzie zbyt przydługa.
Układ pokarmowy to system połączonych ze sobą organów mających na celu czynności przekazywania ustrojowi odpowiedniej ilości H2O i substancji odżywczych.
  Skład Glukomannan, guma guar, dekstroza, odwodniony sok z grejpfruta, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat grejpfrutowy, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja słodzaca: aspartam.Produkt zawiera aspartam, źródło fenyloalaniny, nie może zatem być spożywany poprzez osoby chore na fenyloketonurię.   Dawkowanie W przypadku zaparć stosować 2 razy dziennie po 1 saszetce, godzine przed posiłkiem. W celu poprawy pracy jelit i równowagi mikrofory jelitowej należy stosować 1 saszetkę dziennie. Saszetkę należy rozerwać i rozpuścić jej zawartość w szklance letniej wody/soku i wypić od razu, popijając druga szklanką wody/soku.  Opis Błonnik GNN (glucomannan) zawarty w preparacie Dicoman może być błonnikiem roślinnym otrzymywanym z bulw japońskiej rośliny Konjac-mannan. Liczne badania kliniczne potwierdzaja korzystne działanie błonnika GNN u dorosłych z zaparciami i ze związanymi z nimi bolami brzucha. Dicoman poprawia pracę jelit i obniża ryzyko zaparć na 4 sposoby poprzez:obecność włókien błonnika roślinnego GNN w treści pokarmowej, co poprawia prace jelit i tym samym skraca czas zalegania pokarmu,zwiekszenie namnażania bakterii probiotycznych Lactobacillus i Bifidobacterium, które korzystnie wpływają na równowagę mikrofory jelitowej,wiazanie wody i powstanie objetościowego żelu, co powoduje zmiękczenie mas kałowych i ułatwienie ich wydalenia,wytworzenie warstwy pokrywającej powierzchnię jelita, która poprawia stan nabłonka jelitowego.Stosowanie preparatu Dicomanreguluje częstość wypróżnień,poprawia konsystencję stolca,zmniejsza częstość występowania bólów brzucha związanych z zaparciami. System pokarmowy składa się z rozmaitych elementow : jelit, wątroby, żołądka, i trzustki, które wszystkie wypełniają swoją rolę. Salmonella. W Polsce nadal najczęstszą przyczyną zatruć pokarmowych może być salmonella, którą powinny być zakażone: mięso, jajka, mleko i jego przetwory. Salmonella najlepiej rozwija się w produktach rozdrobnionych np.: sałatkach, mielonym miesie, majonezie. Źródlem salmonelli może być człek albo zwierze, np. drób – będący nosicielami owych bakterii. Nosicielstwo salmonelli wykrywa sie poprzez wykonanie badania bakteriologicznego kału osób podejmujących pracę przy produkcji i sprzedaży żywności. Badanie to również zleca sie także pracownikowi, skoro leczony był z powodu zatrucia pokarmowego.
System pokarmowy pelni ważną funkcję w organiźmie czlowieka. Bez niego brakowałoby pokarmu. Dwunastnica leży na wysokości pierwszego kręgu ledźwiowego, ma dlugości 25 do 30 cm. Kształt jej może być podobny do litery C. Do górnego odcinka dwunastnicy wpada przewód żólciowy i trzustkowy. Jelito czcze i kręte leża wewnątrz i są zawieszone na krezce, poprzez która dążą nerwy i naczynia. Wspólną cechą w budowie jelita cienkiego może być blona surowicza, umięśnienie (podlużne i okrężne), podśluzowa i śluzowa. Błona śluzowa ma dużo fałdów i kosmków, poprzez co powierzchnia jej ogromnie się zwiększa. Czasem zdarza się, że występowanie narzadów wewnętrznych, a zatem i układu trawiennego, może być odwrotne, tak zatem nasza watroba bedzie po stronie lewej, śledziona po prawej, wyrostek robaczkowy po lewej itd. – nazywamy to również situs viscerum inversus.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s